geenheld webloggedoe van luuk

smeergeld en fraude

Okt 29
Toch een opmerkelijke keuze, deze twee berichten op Telegraaf.nl.
Gisteren werd Ted Stevens schuldig bevonden aan corruptie. Een republikeinse senator, een feit dat in dit artikel drie keer wordt genoemd, waarvan een keer in de kop.

Vandaag kwam naar buiten dat Dianne Wilkerson, eveneens een senator, smeergeld heeft aangenomen. In de val gelokt door de FBI. Zij is democraat, alleen dat werd geen enkele keer genoemd. Wel wordt in het artikel nog even opgemerkt dat gisteren "de Republikeinse senator Ted Stevens schuldig werd bevonden".

Toch vreemd. Waarom bij twee nieuwsberichten die vrijwel identiek zijn niet dezelfde journalistieke uitgangspunten hanteren. Echt objectief is het niet.

katie

Okt 29
Ach, het is koud buiten. En het regent. En het is ook alweer bijna kerst. Dan mag je alles luisteren.(Hierna luisterde ik natuurlijk weer superinteressant naar The Coral)

radioringen

Okt 24
Coen en Sander hebben met hun show de Gouden Radioring gewonnen en Sophie heeft voor haar sublieme presentatiekwaliteiten op Radio 1 (Storing en natuurlijk BNN Today) de Zilveren Radioster gekregen. Allemaal terecht natuurlijk! Proficiat en maandag lekker weer eens taart!

show me love

Okt 24
Ok, wist iemand van jullie dat er een dramatische versie van Robin S' Show me Love op nummer een staat in de Nederlandse hitparades? Waarom heb ik dat zo enorm gemist? Waar komt dat ineens vandaan?
En what the f*ck is het Guru Josh Project? Dat staat op nummer twee. En sinds wanneer werken Frans Bauer en Marianne Weber weer samen? Die staan op vijf in de Top 40. En wie is "Nikki" en hoe klinkt haar liedje "Bring Me Down", dat op zes staat?

Note to self: meer 538 en SLAM FM luisteren om een beetje bij te blijven. Anderhalf jaar geleden plakte ik dit soort hits nog aan elkaar bij Caz! en nu ben ik d'r helemaal uit. Maar volgens mij mis ik weinig, als ik die nieuwe variant van Show Me Love zo hoor..

allergisch voor paarden

Okt 21
Breaking news uit het Spears-kamp: er zitten geen paarden in de nieuwe clip van Britney. Geen echte paarden in ieder geval. Mevrouw is namelijk allergisch voor de dieren.

"We're talking about Brit's next video tonight. They wanted real animals, but Britney vetoed- she's allergic to horses. Posted by Andrew."

En dat weten we allemaal dankzij Britney's Twitterpagina.
Meer sterren met een Twitter-site vind je hier.

brandalarm

Okt 18
En toen ging het brandalarm af. En het was al zo'n gekke dag: door een langdurige computerstoring bij BNN, werkten we al de hele dag in het Videocentrum. Daar waar alle NOS-dingen vandaan komen. En ook Radio 1. Rond tien voor half acht ging er een alarm af, Erwin Krol werd er door gestoord in zijn weerpraatje op Radio 1. Wij deden niets. Want zo reageer je blijkbaar op een alarm: we hebben het druk, over een uur uitzending, het is vast een oefening. Dat was het dus niet, toen de Jeugdjournaal-mensen aan kwamen rennen dat zelfs zij weg moesten. En zij hadden over een kwartier uitzending, dus bij een oefening waren zij zeker ingelicht.

En zo stonden we met de hele bemanning die nog aanwezig was op de stoep van het NOS-journaal. Het bleek een klein brandje op de zesde verdieping. Wat bouwmateriaal dat was gaan smeulen.. meer was het niet. Bijzonder is wel, dat niets op de Mediapark onopgemerkt blijft. Een brandje bij een normaal bedrijf is een simpel ding, maar als het bij DE MEDIA gebeurd is het ineens enorm interessant. En dus zat het in RTL Boulevard, op Telegraaf.nl, de Volkskrant en meer media.

Er wordt zelfs gesproken over een "evacuatie" en dat er "geen gewonden zijn". Ondertussen liepen wij gewoon het gebouw uit. Zoals elke avond.
Er wordt veel ophef gemaakt over niets. En niet alleen door andere media.. ook door ons. Radio 1, BNN.

Jeroen Wollaars, die we tegen kwamen terwijl hij een brandweerman aan het volgen was met zijn videocamera (dan moet je maar niet in een kek brandweermannenpak een mediagebouw binnen lopen), schreef er een treffende column over. En hee.. wie staat er daar bij die column op de foto terwijl hij volledig in paniek aan het evacueren was?

UPDATE:Ik sta godverdikkie ook gewoon op NU.nl (derde foto).
En dat voor een smeulende prullenbak.

zwolle

Okt 18
Sinds ik een aantal jaar in Zwolle heb gewoond, heb ik een zwak voor die stad. Het is d'r gewoon leuk. Niet te druk, wel een stad en fijne feestjes. Maar de laatste tijd gaat er een boel mis daar. Ooit wil ik er zeker weer wonen en als ik er op 5 mei (bevrijdingsfestival) weer ben, dan is het altijd leuk.

Maar vandaag bleek dat het er ook behoorlijk gevaarlijk is. Oorlog in het Oosten, haast: ontploffingen, granaten en moorden.

zwolle...

grip zzz

Okt 17
Al best lang geleden bracht zZz (de band) het nummer 'Grip' uit. Een geweldige plaat met een fantastische clip.
Het werd geen hit. Te moeilijk, denk ik. Bij Fiat zitten een aantal reclamemensen met goede smaak. Zij trokken het liedje weer uit de kast en verbouwden de clip van Grip tot een commercial voor een auto. Met als soundtrack van de reclame natuurlijk het nummer 'Grip' van zZz. En blijkbaar slaat hij weer een beetje aan, want de mannen van zZz hebben het nummer nu opnieuw uitgebracht. Ik hoop voor ze dat het nu wel een hit gaat worden!

Bekijk de originele clip van Grip


Ps; ook leuke nieuwe Nederlandse liedjes:
Marike Jager - Celia Trigger
Miss Montreal - Just a Flirt

platenspeler

Okt 08
Wat een goede dag om vrij te zijn. Sinds gisteren heb ik een platenspeler, dus nu kan ik mooi al die platen (stuk of.. eh.. 6) die ik heb afluisteren.

Platenspeler!

fear and loathing on the campaign trail '08

Okt 03
Collega Patrick is een work-a-holic. Maar nu moest 'ie toch eens op vakantie. En dus maakt hij met Lars een reis door Amerika, de campagne van McCain achterna.
En aangezien Patrick een work-a-holic is, werkt 'ie tijdens zijn vakantie lekker door, omdat hij anders niks te doen heeft.

Stukjes schrijven ze op hun kick-ass weblog, zo nu en dan hoor je een reportage in BNN Today en bij de Wereldomroep.

radioring

Okt 02
Leuk nieuws voor BNN; Coen, Sander en Sophie zijn genomineerd voor de RadioRing-Award. Coen en Sander met hun programma, Sophie als beste presentatrice. En aangezien ze BNN Today presenteert, is dat natuurlijk super! (link)
Je kan geloof ik stemmen, dus doe dat dan maar!

preston fosback

Okt 02
Zie je de titel? Zo gaat mijn eerste film heten. Ik koop de filmrechten voor het verhaal van Preston Fosback.. als dat kan in ieder geval. Het verhaal heeft namelijk ALLES wat een film nodig heeft!

Onrecht: "De zestienjarige Preston Fosback werd er zo ziek van dat het Obama-bord steeds uit zijn tuin werd gestolen.."
Voor jezelf op komen: "..dat hij er een webcam op zette. Inmiddels volgen tienduizenden mensen het bordje online."
Actie: "Omdat er over het algemeen weinig op de stream te zien is wordt door de bezoekers op de chat vaak opgewonden gereageerd op kleinigheden. Als een passerende auto zichtbaar is roept er altijd wel een chatter: "CAR!". (...) Echte opwinding ontstond op de chat toen twee meisjes een keramieken tuinkabouter uit de tuin ontvreemdden. De tuinkabouter werd door de chatters O'Merkley genoemd"
Machteloosheid: "Niemand kon in contact komen met Preston Fosback om hem te alarmeren."
Emoties: " 'Ik voelde me hulpeloos', zegt Candice Smith die de diefstal live op de stream zag."
En natuurlijk een schitterend einde: "De dag erna werd een minuut chatstilte in acht genomen ter nagedachtenis aan O'Merkley."

Hail! Hail!
Lees het hele artikel of wees ook een bewaker op de stream.